Miért jó térelválasztó az örökzöld sövény?

Miért jó térelválasztó az örökzöld sövény?

A térelválasztásnak számos módja létezik, a beton kerítésektől kezdve a fa kerítéseken át, egészen az örökzöld sövényig. A zöldfalak alkalmazása egyre inkább elterjedni látszik, hiszen egy-egy családi ház udvarában, erkélyeken és teraszokon, de akár vendéglátó egységekben, irodákban is közkedvelt térelválasztási mód. A örökzöld sövények egyik legnépszerűbb típusa a borostyánfal, amely természetes zöld környezetet teremt, jótékony hatásokkal bír, de rendkívül esztétikus látványt is nyújthat. A borostyánfalak kiválóan helyt állnak környezetünk díszítése közben, rendkívül mobilisak és hasznosak egyben. Bejegyzésünkben elolvashat mindent, amit a borostyánfalról, mint legkedveltebb örökzöld kerítés térelválasztó funkciójáról tudni érdemes!

Mit is nevezünk örökzöld sövénynek?

Az örökzöld sövény sűrű növényzetből épített felület. Az épített falak fő jellemzője, hogy a növények gyökérzete nincs közvetlen kapcsolatban a termőtalajjal. A zöldfalak horizontális irányban növekednek, így kiválóan töltik be térelválasztó szerepüket. Egyes országokban külön törvényrendelet szól arról, hogy a kereskedelmi céllal létrehozott épületeket zöld növényzettel kell betakarni, hiszen ezek remek alternatívát jelentenek a városokból egyre inkább kiszoruló, zöld területek helyettesítésére.

Az örökzöld sövény, azaz borostyánfal, mint térelválasztó

A borostyánfal vagy borostyánpanel egy acélhálóra futtatott, előnevelt borostyánból álló kerítés. Számtalan előnyük közül az egyik, hogy a telepített magasságot növekedés közben nem haladják meg, így szabályozni tudjuk méretüket gondoskodás nélkül is. A borostyánfalak egyik leggyakoribb alkalmazási módja a térelválasztás, amelyet udvarokban, vendéglátó egységekben előszeretettel használnak.

De miért van szükségünk erre? Az ember alapvető természetéből fakad, hogy szeretjük elkülöníteni az udvarunk egyes részeit, vagy elrejteni privát szféránkat a szomszédok és a kíváncsiskodó szemek elől. Ösztönös késztetést érzünk arra, hogy a hatalmas tereket leválasszuk egymástól, így akár különböző funkciókat is be tudnak tölteni az egyes részek. Leválaszthatjuk a gyermekek homokozóját és játszóterét az udvar többi részéről, elkülöníthetjük a kertgondozáshoz szükséges eszközöket, hulladéktárolókat is.

Talán nincs is olyan ember, aki ne szeretné a zöld környezetet otthonában, a szebbnél szebb virágokat a kertben. Az örökzöld sövény egy természetes megoldás arra, hogy zöldebbé varázsoljuk lakásunk, házunk bel- és kültereit. A borostyánfal alkalmas arra is, hogy egész évben biztonságot nyújtson számunkra, esztétikus megjelenést kölcsönözzön udvarunknak. A kertek díszítése mellett erkélyek, teraszok leválasztására is kitűnően alkalmazható, sőt mi több éttermekben és irodákban is előszeretettel használják térelválasztásnak a borostyánpaneleket. A zöldfal lehetővé teszi, hogy elszeparáljuk az asztalokat, így egy még privátabb légkört tudunk teremteni a vendégek, munkavállalóink részére. Éttermekben, otthonunkban és munkahelyünkön is helytakarékos megoldásnak számítanak, ládába ültetve egy hangulatos, természetes falat alkotnak.

Az örökzöld sövény egyéb előnyei

borostyánfal utcánA borostyánfalak amellett, hogy esztétikusak és divatosak, a térelválasztás környezetbarát alternatívái egyben. A funkciójánakbetöltésemellett jótékony egészségügyi hatásokkal bír, egyszerre termel extra oxigént, véd a szálló por ellen, légtisztító és zajvédő. Hosszú élettartamuknak köszönhetően akár 50 évig díszítheti otthonunkat, így egy pénztárcabarát megoldásnak számít hosszú távon is. A minimális gondozást igénylő örökzöld növények gyorsan telepíthetők, így viszonylag rövid időn belül természetes árnyékot nyújthatnak a forró napsugarak elől. Az előnyök között meg kell említenünk azt is, hogy az örökzöld sövények teljesen mobilisak, így költözés, kertátépítés esetén bármikor elmozdíthatjuk őket, vagy ha megunnánk eddigi helyüket, könnyen áttehetjük őket udvarunk másik szegletébe.

Összegzés

A zöldfal sűrű növényzetből épített, természetes térelválasztóként kitűnő választás udvarunkba, éttermekbe és irodákba is. A borostyánpanel segít abban, hogy egy meghitt, privát légkört teremtsünk saját magunk és családunk részére, kellemesebben érezzük magunkat otthonunkban. Segítségével esztétikusan elválaszthatjuk a túl nagy tereket, elrejthetjük magánéletünket a szomszédok és az utcafront elől is. A gyönyörű örökzöld sövények alkalmazásával még több zöldet csempészhetünk mindennapjainkba, és otthonunkban élvezhetjük az általa nyújtott előnyöket. Nézze meg termékeinket és rendelje meg most kedvező áron!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUHungarian
Call Now Button